Uitslagen

Indoordressuur Gunterstein 14 november 2015

Klasse L1: Lisanne van der Paauw was na lange tijd weer in de ring verschenen met haar paardje Dinand. Ze haalde 2 winstpunten binnen: 180 en 185. Anouk Ros maakte met Una Primavera in de 1e proef helaas wat foutjes. Maar in de 2e proef herstelde zij zich: 182 punten.

Klasse L2: Ada Veenstra is lekker op dreef met haar nieuwe topper Wishing Wel: 2x 190 (2e en 1e). Daphne Goes, vorige week nog 2e met het springen, reed vandaag 184 punten bij elkaar.

Klasse B: Laura van Bon en haar paardje Esprix doen het niet meer voor minder. Ook deze keer werden zij 1e met 191 punten. In haar 2e proef haalde ze ook nog een winstpunt.

Indoorspringen Gunterstein 1 november 2015

Klasse L/D: Evi Krouwel reed met haar pony Sita foutloos parcours en werd daarmee 1e

Klasse L/D: Eline Pouw reed met haar pony Cocco Bella een foutloos 2e parcours werd daarmee 1e.

Klass B: Daphne Goes maakte met Don Diablo helaas een springfout en eindigde daarmee op de 2e plaats. Kiki-Jane Van Iterson teed met Moneyfique's Cidane maakte helaas ook 1 springfout en eindigde daardoor achter Daphne: 3e.

Outdoordressuur Gunterstein 12 september 2015

Klasse B: Eline Pouw reed met haar paardje Asselina P 192 (1e) en 197 (2e). Laura van Bon reed met haar Expris 191 en 201 (1e).

Klasse L2: Ada Veenstra reed met haar nieuwe troef Wishing Well naar de 196 en 199 (1e).

Klasse M1: Sharon Klinkenberg zadelde Zorgio Extreme en reed 182 (2e) en 183 (2e).

Klasse M1/CDE: Kiki-Jane was die dag de enige ponyruiter van Gunterstein. Zij reed op haar veelzijdige pony Tinello Tigger 180 punten

Regiokampioenschap Utrecht voor Black Pearl en Wendy Fokker

Tijdens het regiokampioenschap van Utrecht op 7 en 8 februari 2015 hebben Black Pearl en Wendy de Z1 titel bemachtigd.

Zowel de proef op zaterdag als op zondag werd winnend afgesloten, waardoor de titel hen niet kon ontgaan. Wendy vertelt: na beide selectiewedstrijden gewonnen te hebben werd ik al snel aangewezen tot n van de grote favoriete voor het kampioenschap. Echter moest het allemaal nog wel gebeuren. De proef op zaterdag liep naar wens, echter was de proef nog niet geheel foutloos en had ik voor mijn gevoel dus nog wel wat punten laten liggen. De proef werd uiteindelijk beoordeeld met een percentage van bijna 70%, wat een voorsprong betekende van 7% op de nummer 2. Ondanks de grote voorsprong was de spanning op zondag toch wel erg hoog, maar eenmaal in de baan voelde ik dat Black Pearl er helemaal voor wilde gaan. Met een percentage van 70,88% was het kampioenschap dan ook een feit. Op 7 maart komen Wendy en haar paard Black Pearl samen aan de start tijdens het Nederlands Kampioenschap in Ermelo. Namens Gunterstein heel veel succes!!!!

dressuur

Black Pearl & Figo scoren tijdens debuut

Op zaterdag 13 december 2014 was het dan zover. De jonge Figo mocht onder Wendy Fokker zijn wedstrijddebuut maken bij de Voornruiters te Utrecht. Tijdens het losrijden gedroeg hij zich voorbeeldig tussen de andere paarden, dus Wendy reed vol zelfvertrouwen de wedstrijdbaan in. Eenmaal in de baan twijfelde Figo even, maar al snel besloot hij er helemaal voor te gaan. De gereden L2 proef resulteerde in een eerste plaats, in een zeer groot deelnemersveld, met 205 punten en zelfs een 10 voor de laatste AC-lijn en het halthouden.

dressuur

Op zondag 14 december 2014 zadelde Wendy haar paard Black Pearl voor de selectiewedstrijd in de klasse Z1. Wendy en Black Pearl vormen pas een maand een combinatie, dus het was afwachten hoe Black Pearl op ander terrein zou reageren. Al snel werd duidelijk dat zij niet onder wilde doen van haar 'stalgenoot' Figo en liep voor wat ze waard was. Met een score van 244 punten was ook voor deze combinatie de eerste plaats een feit.

dressuur

Wendy vertelt: Ik ben zo verschrikkelijk trots op beide paarden! De doelstelling voor zaterdag was om Figo netjes door de baan te kunnen leiden', aangezien hij nog nooit op ander terrein was geweest. Dat hij dan gelijk naar de winst loopt had ik van tevoren niet durven dromen. Black Pearl is een paard met een super wedstrijdmentaliteit. Zodra je met haar om de ring rijdt doet ze er nog een schepje bovenop.

Dressuurwedstrijd Gunterstein

dressuur paarden concours uitslagen paard in galop

27 september was het de beurt aan de Z-ruiters. Lucienne de Bood beet de spits af met haar Domingo in de Z1. De lessen werpte haar vruchten af: 206 en 208 was het resultaat. Daisy Wallenburg was na lange afwezigheid ook weer van de partij. Met haar paard Saffron reed ze 204 en 214 (2e) bij elkaar; wederom in de klasse Z1. Sannah-Joy van Iterson reed met Santiago in de klasse ZZ-licht. Zij werden 2x 4e met 213 punten.

Dressuurwedstrijd Gunterstein

13 september werd er een dressuurwedstrijd georganiseerd bij de vereniging Gunterstein; zowel paarden als pony's, klasse B t/m M2. Evi Krouwel reed met haar pony Sita 2 winstpunten (180 en 185) bij elkaar in de klasse B/D. De klasse L1/L2 werd in handicap gereden: Eline Pouw laat niet alleen van zich horen tijdens het springen maar ook met de dressuur; met haar pony Cocco Bello werd ze 2x 1e met 191 en 195 punten in de klasse L1.Sannah-Joy van Iterson kwam met haar pony Moneyfique's Cidane ook aan de start in de klasse L1: 180 en 182 punten. Haar zusje Kike-Jane van Iterson startte Tinello Tigger in de L2: 188 (2e) en 183 punten. Fleur Rijke behaalde met haar pony 184 en 187+ (2e) in de klasse L2. 's Middags waren de paarden aan de beurt. Gaby Jurgens wist de lijn van een maand geleden vast te houden: 186 (4e) en 197 (1e) in de L1. Mayke Vermeer reed in deze zelfde klasse met haar paard Zabora ook een winstpunt: 181 punten. Bij de B-paarden was het Laura van Bon met Esprix die een winstpunt wist te behalen: 182 punten. Bij de L2 paarden was het wederom Klaas Bosma die met zijn paard Girondine 1e werd met 183 punten. Als afsluiting van de dag kwamen de M-ruiters aan bod: Emma Heus werd 2x 2e met 193 en 190 punten.

Emma Heus goed op dreef

Emma Heus kwam 7 september met haar paard Wevina M.h. bij Willis in de ring. Zij behaalde hier 2 winstpunten (2x 187) en mocht het oranje en rode lint in ontvangst nemen.

Wederom winst voor Sannah-Joy

Sannah-Joy van Iterson startte 24 augustus op stal Groenraven in de ZZ-licht met haar paard Santiago. Met winst werd zij 2x 1e.

dressuur

L1-debuut voor Gaby Jurgens

23 augustus maakte Gaby Jurgens met haar paard Flower hun debuut in de L1: zij werd 2e en 1e met 187 en 198 punten.

Klaas Bosma laat alle vrouwen achter zich

17 augustus startte Klaas Bosma met zijn paard Girondine op de Kamphorst in Hilversum. In de L2 werd hij 1e met 201 punten en gaf de vrouwen het nakijken.

Samen een goed team

Gina ter Heide startte 2 augustus met haar paard Bariton in Waverveen in de L1 en met resultaat: 2x 1e met 198 en 203 punten.

L1 selectie voor Kike-Jane

22 juni werd er in Houten de selectiewedstrijden gereden. Kike-Jane van Iterson kwam daar aan de start met haar pony Tigger en nam het rode en blauwe lint mee naar huis.

dressuur

2x winst in ZZ-licht voor Sannah-Joy

Op 9 juni kwam Sannah-Joy van Iterson met Santiago aan de start in het ZZ-licht bij Andy Dale. Met 212 en 208 punten mocht zij 2x het oranje lint in ontvangst nemen.

Sannah-Joy bij de junioren

Eind mei startte Sannah-Joy met haar Santiago voor het eerst bij de Junioren. Met 60,41% was zij zeer tevreden met dit debuut.

Merel Blom goes Badminton

Het weekend van 9 mei werd de zwaarste eventingwedstrijd ter wereld verreden: Badminton Horse Trails. Merel Blom startte hier met haar 10 jarige Rumour Has It. Zij zette een historische prestatie neer. Merel reed een foutlose crosse en eindigde als 13e!!!

dressuur paarden concours uitslagen

Sannah-Joy doet het weer!!!

11 mei startte Sannah-Joy met Santiago in de Z2. Ze kwam, zag en overwon: een eerste en een tweede plaats was het resultaat.

Dressuurwedstrijd Gunterstein

10 mei werd er een dressuurwedstrijd georganiseerd bij de vereniging Gunterstein; zowel paarden als pony's, klasse B t/m M2. Lucienne de Bood reed met haar paardje Salobreno 183 punten bij elkaar in de klasse L1. Mayke Vermeer reed in deze zelfde klasse met haar paardje Zabora en werd beloond met 180 punten. Laura van Bon reed in de klasse B. Met haar paardje Esprix reed ze 181 punten. Emma de Heus haalde met haar paardje Wevina W.h. 2x het oranje lint in de L2: 204 en 205 punten. Ada Veenstra startte in de klasse M2 met haar paardje Thor: 180 en 186 (1e) punten. Bij de pony's B/DE was het Fleur Rijke met Remidius die 1e werd met 198 punten. 2e werd Eline Pouw met Cocco Bello met 198 punten. In de 2e proef was het stuivertje wisselen: Eline Pouw werd 1e met 192 punten en Fleur Rijke 2e met 189 punten. Klasse L1/L2 werd in handicap gereden. Kiki-jane van Iterson en haar pony Tinello Tigger mochten 2x het oranje lint in ontvangst nemen: 195 en 193 punten.

Debuut Z2 voor Sannah-Joy van Iterson

27 april maakte Sannah-Joy van Iterson haar debuut in de klasse Z2 met haar paard Santiago. In een sterk veld van Z2 en ZZ-licht werd zij 2e. In de tweede proef schrok Santiago vanwege het heftige onweer dat losbarste maar eindigde ze toch nog op een 3e plaats.

Daphne Spreen gaat maar door

Zondag 20 april startte Daphne Spreen met haar Zodi voor de 1e keer in de klasse ZZ-licht. Op stal Prinsenburg in Hollandsche Rading wisten zij in de 1e proef 1e te worden met maar liefst 239 punten. De 2e ring vond Zodi wat spannend, daarin wat spanning en helaas net geen winst maar toch nog een mooie 2e plaats.

dressuur

Zodi zet haar beste beentje weer voor

Zaterdagavond 12 april kwam Daphne Spreen met haar merrie Zodi aan start in Bodegraven. Met 221 en 218 punten lieten zij zien dat ze klaar zijn voor de klasse ZZ-licht.

dressuur

Winstpunten voor Guntersteinruiters

Zaterdag 12 april kwamen de dressuurruiters weer aan bod: zoveel pony's als paarden, klasse B t/m M2. Fleur Rijke wist met haar pony Remidius 2x 1e te worden in klasse B: 186 en 190 punten. Kike-Jane van Iterson gaat met haar nieuwe troef steeds meer een combi worden. Met Tinello Tigger werd ze 2x 2e in de klasse L1: 184 en 189 punten. Verder wist zij met haar andere pony, Maikel van den Hout ook een winstpunt te rijden in de L1: 180 punten. Haar zus Sannah-Joy reed met Moneyfique's Cidane in dezelfde klasse 2 winstpunten: 180 en 183 punten.

dressuur paarden concours uitslagen paard in galop

Bij de paarden klasse B was het Gaby Jurgens die met Flower 2x met het oranje lint naar huis ging: 187 en 188 punten. Laura Bon reed met haar Esprix haar 1e dressuurwedstrijd en wist gelijk haar 1e winstpunt te halen: 182 punten. In de klasse L1 paarden kwam Louise Norbart aan de start en niet zonder succes: 190 en 191 (2e) punten. Lucienne de Bood reed met haar Salobreno 186 en 188 bij elkaar. Ook Anouk Ros mag er weer een winstpunt bij schrijven: met Una Primavera reed ze 182 punten. In de klasse L2 paarden waren de oranje linten voor Emma Heus met Wevina M.h.: 207 en 202 punten. Nikke Soede wist met haar paardje B-calvino 2 punten te rijden in de klasse M2: 185 en 180 punten.

dressuur paarden concours uitslagen paard in galop paarden concours uitslagen paard in galop paarden concours uitslagen

Daphne Spreen goed op dreef

Zaterdag 29 maart startte ook Daphne Spreen op Gunterstein en wel met haar merrie Zodi, in het Z2. Ze deed waarvoor ze kwam: punten rijden. Het jurylid genoot van haar proef en werd beloond met 2x een 1e plaats: 225 en 228 punten. Zondag 30 maart kwam ze aan start op stal Groenraven. Ondanks dat Zodi het in de binnenbaan toch wel spannend vond, werd ze in beide proeven 2x 2e: 204 en 210 punten. Met in totaal 6 winstpunten in het weekend komt het ZZ-licht nu wel heel dichtbij. Zaterdag 5 april kwam Daphne aan de start bij naar Hippisch Centrum Harmelen. Met 214 en 215 punten zijn er weer 2 punten in de pocket

paarden concours uitslagen

Sannah-Joy van Iterson niet te stoppen

Zaterdag 29 maart was het op Gunterstein de beurt aan de Z-dressuurruiters. Sannah-Joy startte met haar Moneyfique's Santiago in het Z1. Ook dit keer reed ze haar punten bij elkaar: 2e met 219 punten en 3e met 220 punten. Binnenkort zullen zij hun opwachten maken in het Z2.

dressuur

Eline Pouw wint zilver op het NK

Afgelopen zaterdag 22 maart vonden in Ermelo de Nederlandse Kampioenschappen springen voor pony's plaats. Eline Pouw wist daar met haar pony Deister zilver te winnen in de hoogste klasse Z. In haar barragerit zette ze alles op alles en nam wat risico, maar ze kwam net tweetiende tekort op de winnaar. Ze heeft twee hele nette ronden gereden en echt gestreden voor het resultaat; iets om trots op te zijn!

dressuur paarden concours uitslagen paard in galop paarden concours uitslagen

Sannah-Joy van Iterson fikst het weer

Zaterdag 22 maart startte Sannah-Joy met haar Moneyfique's Santiago in Waverveen waar zij een 1e prijs plaats wist te behalen in de Z1: 218 punten. Zondag 23 maart vertrok zij naar Halfweg. Daar gaf zij iedereen het nakijken: 2x 1e met 212 en 215 punten; wederom in het Z1.

dressuur

Lisanne v.d. Pauw startte zondag 23 maart in Waverveen in de B en met resultaat: 2e met 186 punten en 1e met 198 punten.

dressuur

Vrijdagavond 14 maart startte Sannah-Joy van Iterson (foto links) met Moneyfique's Santiago in Woubrugge. Zij startte daar in de Z1 dressuur en met resultaat: 208 punten (1e) en 204 punten (2e). Zaterdagavond 15 maart was het de beurt aan Daphne Spreen met Zodi (foto midden). Zij startte in Bodegraven in het Z2. De eerste proef zat spanning in maar de 2e proef behaalde ze toch nog 211 punten. Zondag 16 maart was er een wedstrijd in Hilversum. Lucienne de Bood (foto midden) startte daar met Domingo in de M2. Ze behaalde 2x 180 punten en mag nu Z1 gaan starten. Klaas Bosma (foto rechts) startte met Girondine in de L2 en behaalde ook 2x 180 punten.

dressuur paarden concours uitslagen paard in galop paarden concours uitslagen

Ook werd er zondag gesprongen op Gunterstein. Nikki Soede wist daar een 2e prijs te behalen in het B-parcours met B-Calvino.

paard in galop